Leon van der Vleuten

Leerkracht groep 1-2

leon.vandervleuten AT eenbes DOT nl

Sinds 1985 ben ik werkzaam in het onderwijs in Mierlo. Na diverse omzwervingen werk ik nu op ons kindcentrum "de Kersentuin".  Ik ben op dit moment de groepsleerkracht van groep 1-2. Aan deze groepen heb ik mijn hart verloren. De spontaniteit en onbevangenheid van jonge kinderen spreekt mij enorm aan en geeft me iedere dag energie en voldoening in mijn werk. Met veel plezier fluit ik naar mijn werk en vind ik het leuk om weer aan een nieuwe werkdag te beginnen. Telkens weer een verrassing wat deze dag weer voor nieuws brengt.

 

Ik hecht veel waarde aan een open en gezellige sfeer in mijn groep waarbij ieder kind zich veilig en welkom voelt. Ik geloof in de kracht van het positieve. Mijn motto is: ”Kritiek geven is gemakkelijk, een complimentje ook!" Ik werk hier graag omdat we hard aan het werk zijn om ons onderwijs aan te laten sluiten bij het ontwikkelingsniveau van ieder kind. We stimuleren hen om het beste uit zichzelf te halen. En om de eigen talenten verder te ontwikkelen en vorm te geven. Graag help ik de kinderen hierbij en wijs ze de weg die ze hiervoor kunnen gaan. Fantastisch om te zien dat dit dan ook lukt en dat de kinderen zich trots en fijn voelen over wat ze zelf bereikt hebben. Een stimulans voor ze om weer een stapje verder in hun ontwikkeling te zetten.

 

Ik ga graag naar het theater en bezoek dans- en muziekvoorstellingen. Bij de Brabantse Dag in Heeze help ik om het jaarlijkse thema creatief vorm te geven.

Naar overzicht