Virgillea van Balkom

Leerkracht groep 2-3
Leesspecialist en Rekenspecialist

virgillea.vanbalkom AT eenbes DOT nl

Ik ben sinds januari 2015 werkzaam als juffrouw op Kindcentrum De Kersentuin. Dit schooljaar ben ik van maandag t/m vrijdag leerkracht van groep 2/3. 

 

Belangrijk vind ik het dat alle kinderen voldoende uitgedaagd worden op zijn/haar eigen niveau. Daar zit voor mijzelf als leerkracht ook meteen de uitdaging. Als een kind lekker in zijn/haar vel zit op school, zal het ook de leerstof beter tot zich nemen. Daarom probeer ik iedere dag het beste uit alle kinderen te halen en de positieve sfeer in de klas te stimuleren. 

 

Dat ieder kind anders en uniek is, maakt het werken met kinderen zo speciaal. Ieder kind ontwikkelt zich op een ander tempo en een andere manier. Ik wil de kinderen in mijn klas de kans bieden om dit van zichzelf te ontdekken. Naast de PABO heb ik ook de opleiding tot Gedragsspecialist gedaan. Hierbij heb ik niet alleen geleerd om naar het gedrag van de kinderen te kijken, maar ook naar het leergedrag van kinderen én hoe ik de kinderen hierbij kan begeleiden. 

Naast de opleiding tot gedragsspecialist heb ik ook de opleiding 'Toekomstgericht Onderwijs' gevolgd om me te verdiepen in de verschillende ontwikkelingen binnen het onderwijs op dit moment. Dit sluit naadloos aan bij onze visie en ons onderwijssysteem. Ons onderwijssysteem blijft continu in ontwikkeling en ik probeer vanuit mijn opgedane kennis en ervaring hier mijn bijdrage aan te leveren.  

Naar overzicht